boerboel fokker en puppy

 Boerboel fokker van Groote Heide puppys

Het boerboelras heeft zijn basis in Zuid-Afrika, waar deze waakhond al eeuwen een bekende verschijning is op het erf van boerderijen. De kruising tussen de mastiff, de buldog en lokale Zuid-Afrikaanse honden werd vervolgens pas vanaf de jaren 80 op een officiële en gecontroleerde manier gefokt. De eerste boerboel fokker was dan ook gevestigd in Zuid-Afrika, maar wie tegenwoordig een puppy wil kopen kan terecht bij een van de kennels in Nederland en België.

Raszuiver, maar niet FCI-erkend
De boerboel is dus een relatief nieuw hondenras. Daarom wordt de soort op dit moment nog niet erkend door de FCI, de Fédération Cynologique Internationale. Deze wereldwijde en overkoepelende organisatie is ontstaan uit de samenwerking tussen hondenkennels in een groot aantal landen. Ondanks het feit dat boerboels volgens de internationale FCI-regels geen officiële rashonden zijn, kunt u er bij de aanschaf van een puppy vanuit gaan dat deze raszuiver is gefokt. Professionele boerboelfokkers zullen als bewijs daarvan altijd bereid en in staat zijn om een stamboom te overleggen en mee te geven.

Kennel met stabiele ouderhonden
Groote Heide is een boerboelkennel op de grens met Nederland en België, waar jonge hondjes van dit ras worden gefokt. De boerboel fokker uit Neerpelt heeft af en toe een nest pups. Deze worden geboren uit gezonde en stabiele reuen en teefjes. Het resultaat hiervan is dat de kleine boerboels stuk voor stuk een vriendelijke inborst hebben, en zich daardoor gemakkelijk laten opnemen in gezinnen met kinderen. Omdat deze hondjes de eerste tijd groot worden in een traditionele woonomgeving, raken ze al snel gewend aan alle situaties en geluiden van een regulier huishouden. Dit zorgt er onder meer voor dat de pups een goede interactie ontwikkelen met de drie jonge kinderen van het gezin.

Gezonde en gechipte boerboelpups
Boerboels ontwikkelen hun waakzame en beschermende aard pas na twee of drie jaar, maar naast een goede opvoeding besteedt boerboel fokker Groote Heide ook veel aandacht aan de lichamelijke conditie van de hond. Zo is elke puppy ingeënt, en krijgen ze meerdere ontwormingskuren. Tevens worden de boerboelhondjes medisch gecontroleerd, zijn ze voorzien van een chip en hebben ze een Europees paspoort. Bovendien zijn alle ouderdieren geröntgend.

Wilt u een boerboelpuppy uit een professioneel en officieel kennel kopen? Neem dan vrijblijvend contact op met Grooteheideboerboels.com.

TOP
WhatsApp WhatsApp ons