Boerboel kennel & pups

Boerboel pups

Een van de meer recent ontstane hondentypes is de boerboel. Deze robuuste waakhonden hebben zich ontwikkeld uit een kruising tussen de mastiff, de buldog en een lokaal Zuid-Afrikaans ras, maar worden pas sinds de jaren 80 op professionele wijze gefokt. De eerste boerboel kennel stond in Zuid-Afrika, waar de hond oorspronkelijk vandaan komt. Nederlandse en Belgische hondenliefhebbers die boerboel pups willen kopen kunnen terecht bij kennel Groote Heide in Achel.

Rashond met natuurlijke beschermingsdrang

Boerboels staan vooral bekend om hun beschermende aard. In Zuid-Afrika waren ze de onafscheidelijke compagnon van de Europese kolonisten die zich er in de afgelopen eeuwen vestigden. De boerboel was honderden jaren standaard te vinden op het erf van boerderijen om wilde dieren en onbekenden op afstand te houden. Wanneer er geen aanleiding is om de tanden te laten zien, zijn deze rashonden echter juist terughoudend en gereserveerd. Voor de eigenaar, zijn gezin en zijn vrienden en bekenden is de boerboel dan ook een zelfverzekerde en rustige kameraad.

Geen hond voor flatwoning

Het waakzame karakter van de pups komt in het derde of vierde levensjaar tot ontwikkeling. Eenmaal volwassen kunnen ze een schofthoogte tussen 60 en 70 centimeter bereiken en wegen ze 50 tot 90 kilo. Boerboels houden van de buitenlucht, en hebben tijdens het opgroeien en ook daarna veel behoefte aan ruimte. In een appartement, flatwoning of huis met een beperkte tuin komen honden van dit ras daarom niet goed tot hun recht. Dit is een belangrijk punt om rekening mee te houden voordat u een of meerdere boerboelpups aanschaft.

Puppy’s uit een officiële boerboel kennel

Groote Heide is al jaren een vertrouwde en erkende fokker van boerboels. De honden worden groot in een gezin met drie jonge kinderen, waardoor de puppy’s al vroeg een sociaal karakter ontwikkelen en gewend zijn aan omgevingsgeluiden en situaties die in een gezin voorkomen. Er vinden verschillende medische controles plaats, en de jonge boerboels zijn ook ingeënt. Voordat ze een nieuwe baas krijgen, worden op de juiste tijd ontwormingskuren uitgevoerd. Verder zijn de pups van boerboel kennel Groote Heide gechipt, en hebben ze een Europees paspoort en een gedocumenteerde stamboom.