Boerboel kopen, pups van Boerboel Kennel Groote Heide

Boerboel kopen

Bij de aanschaf van een hond spelen diverse factoren een rol. De belangrijkste daarvan is vanzelfsprekend uw persoonlijke voorkeur. Wilt u een hond van een relatief groot formaat, dan is de boerboel een uitstekende keuze. Volwassen boerboels hebben een schofthoogte van 60 tot 70 centimeter, wegen 50 tot 90 kilo en staan bekend om hun beschermende karakter. Een jonge of volwassen boerboel kopen kan in Nederland en België bij kennel Groote Heide, gevestigd in Achel.

Kennel met gezonde pups

Groote Heide is een professionele fokker van boerboels. Hier worden regelmatig boerboelpuppy’s geboren uit stabiele en fitte ouderhonden die zijn geröntgend. De gezondheid van de boerboels staat voorop. Voordat de hondjes groot genoeg zijn om naar een nieuw baasje te gaan, krijgen ze meerdere keren een ontwormingskuur, vinden uiteenlopende medische controles plaats en worden ze ingeënt. Verder zijn de pups gechipt, krijgen ze een Europees paspoort en hebben ze een stamboomcertificaat. Omdat Groote Heide boerboels opgroeien in een kinderrijk gezin, zijn het zeer sociale en meegaande huisdieren.

Het karakter van de boerboel

Boerboels zijn een van origine Zuid-Afrikaans ras, dat ontstond uit een kruising tussen een lokaal hondentype, een buldog en een mastiff. Ze waren in het verleden met name populair onder de Nederlandse boeren in Zuid-Afrika. De taak van de boerboel was het beschermen van het erf, de boerderij, het vee, de boer, en zijn gezins- en personeelsleden. Het hondenras heeft een sterke territoriumdrang, en zal zijn leefomgeving tot het uiterste verdedigen. Tegenover zijn baas en bekenden vertoont de boerboel juist een rustig karakter.

Boerboel kopen als huisdier

Wanneer u overgaat tot de aanschaf van een boerboelpup, dient u zich te realiseren dat deze gespierde rashond doorlopend behoefte heeft aan bewegingsvrijheid. Het is dus geen goed idee om een boerboel te houden in een etagewoning of in een huis zonder tuin. De prijzen van pups gaan tot 2500 euro en daar komen terugkerende uitgaven bij voor hondenvoer, inentingen en ontwormingskuren. Daarnaast is het verstandig om rekening te houden met eventuele dierenartskosten. Gaat u een boerboel kopen, dan schaft u echter een uiterst betrouwbare en gehoorzame hond aan.