Boerboel kweker – Boerboel Kennel Groote Heide

Boerboel kweker Achel

Boerboels behoren tot de meest waakzame hondenrassen ter wereld. Oorspronkelijk werden ze ingezet door Zuid-Afrikaanse kolonisten om het erf en de boerderij te beschermen. Het duurde evenwel een paar eeuwen voordat de boerboel door middel van kweekhuizen een echte rashond uitgroeide. Begin jaren 80 van de vorige eeuw ontstond in Zuid-Afrika de Boerboel Breeders Association. Vanaf die tijd wordt de hond in officiële kennels gekweekt. Rond 2000 kregen België en Nederland hun eerste boerboel kweker.

Historische achtergrond van de boerboel

Het ras ontstond in de zeventiende eeuw, nadat de Nederlander Jan van Riebeeck in opdracht van de VOC een handels- en verversingspost had gesticht op Kaap de Goede Hoop. Onder de 90-koppige bemanning van zijn drie schepen bevonden zich ook enkele mastiffs, een duizenden jaren oud hondenras. Wat later werden via Britse kolonisten de destijds meer recent ontstane buldogs geïntroduceerd in Zuid-Afrika. De mastiffs en buldogs kruisten zich met honden van de lokale bevolking en met elkaar. Het resultaat van dit spontane kweekprogramma was een nieuwe hond: de boerboel.

Boerboelpup uit een Vlaams kennel

Tegenwoordig worden boerboels op een gecontroleerde en gedocumenteerde wijze gekweekt. Er zijn in België en Nederland verschillende kwekers die zich daarmee bezighouden. Een van de meer prominente kennels met een specialisatie in dit nog relatief jonge hondenras is Groote Heide. Deze boerboel kweker is gevestigd in Achel, een plaatsje in Belgisch-Limburg. Bij Groote Heide worden met enige regelmaat boerboelpups geboren door officiële dekreuen te laten paren met teefjes. De hondjes in dit Vlaamse kennel groeien op in een gezin met drie jonge kinderen. Daardoor kunnen ze uitstekend opschieten met kinderen.

Raszuivere en medisch gecontroleerde hond

De boerboels van Groote Heide hebben niet alleen een vriendelijk karakter, ook in lichamelijk opzicht zijn ze in topvorm. Alle boerboelpups worden medisch gecontroleerd en ingeënt, en krijgen tijdens hun jonge leven diverse ontwormingskuren voordat ze worden verkocht. Daarnaast hebben de puppy’s een Europees paspoort en zijn ze gechipt. De beide ouderhonden zijn bekend en geröntgend, zodat zeker is dat ze geen lichamelijke afwijkingen hebben.

Neem contact op met Marcel Dobbelaar +31 (0)64 62 90 550   indien u een gezonde pup bij een officiële boerboel kweker wilt kopen.

Ons adres:

Molendijk 19
Hamont-Achel
België