Boerboel puppy kopen bij Boerboel Kennel Groote Heide

Wie een puppy zoekt die een zachtaardige inborst heeft en later beschermende en waakzame eigenschappen ontwikkelt, zou de aanschaf van een boerboel puppy kunnen overwegen. De boerboel is een tamelijk groot hondenras, dat een kruising is tussen de mastiff, de buldog en inheemse Zuid-Afrikaanse honden. Een van de meer gerenommeerde boerboel fokkers is Groote Heide in het Belgisch-Limburgse Achel. Groote Heide boerboels zijn trouwe vrienden, maar alert ten aanzien van onbekenden.

Baas over territorium

Volwassen boerboels zijn sterke dieren, die 50 tot 90 kilo wegen en tussen de 60 en 70 centimeter hoog zijn. Sinds 2000 wordt dit hondentype ook in Nederland en België gefokt. Het boerboelras ontstond in Zuid-Afrika, waar ze de vaste compagnons waren van de Nederlandse boeren die het land koloniseerden. Hier hadden de honden eeuwenlang de taak om het erf, de boerderij, het vee, de boer en zijn gezins- en familieleden te beschermen. Vooral op eigen terrein zijn de dieren steeds op hun hoede, hetgeen zich uit in een zelfverzekerde en autoritaire houding.

Karaktervolle Groote Heide boerboels

Een vertrouwde fokker is kennel Groote Heide, vlakbij de Nederlands-Belgische grens. De boerboel puppy’s die hier worden grootgebracht, maken deel uit van een kinderrijk huishouden. Dankzij de aanwezige gezinssituatie krijgen de uit dit kennel afkomstige honden een uitstekende basis mee. Dit zorgt ervoor dat de pups opgroeien tot huisgenoten met het juiste karakter, waardoor ze direct op hun plaats zijn in onze drukke en dichtbevolkte samenleving. Houd er wel rekening mee dat volwassen boerboels de ruimte nodig hebben. Het is daarom sterk af te raden deze hond te houden in een flat of appartement.

Boerboel Puppy kopen

Naast het aanleren van sociaal gedrag, zorgt Groote Heide er tevens voor dat de boerboelhondjes medisch in orde zijn. Alle ouderparen zijn geröntgend, waarmee de kans op afwijkingen zo goed als afwezig is. Voordat de boerboelpups naar hun nieuwe baasjes gaan, worden ze medisch onderzocht en ingeënt. Tevens hebben ze op tijd hun ontwormingskuren gehad, en zijn ze in het bezit van een Europees paspoort en officieel gekeurd door een dierenarts. Bij Boerboel Kennel Groote Heide schaft u dus aantoonbaar gezonde honden aan.